Emma Karp Lundström – Ambassadör

 Emma är född och uppvuxen i Gislöv. Denna lilla by har, som så många av Österlens små byar en förmåga att vakna till liv under sommaren och slumra in och helt gå i idé på vintern.
Idén till Österlen Lyser föddes i Gislöv då Emma satt i sin nyrennoverade länga en gråmulen novemberdag och undrade hur alla nystartade företag överlever hösten?
Det egna företaget, likaväl som det nystartade B&B intill hade absolut inte dragit in en årsinkomst på de 6 veckorna som det var lite omsättning i byn.
Idén om att ha kvällsöppna företag och tända upp marshaller i precis hela byn och kanske fånga in de 6-7 bilar som kunde tänkas passera en lördagskväll i november, var en tanke som inte ville släppa taget. Inte heller tanken på hur underbart det skulle vara för alla grannar i byn, som egentligen bara vill ut och prata med varandra!
När idén sedan presenterades på en kurs för marknadsföring av kvinnliga företagare blev det plötsligt fler byar, som ville prova samma idé.
Nu, efter 9 år vet vi hur en mycket liten men djupt innerlig önskan kan ta fart.
För övrigt är Emma bildkonstnär. Bor i Brantevik och arbetar med stora äppeltavlor, lite mindre potatistavlor och är akvarellist.


Emma Karp-Lundstrom –
Ambassadör för Österlen Lyser

Mer om Emma finns på www.emmas.se