Österlen lyser – novelltävling 2018

”Under hösten har elever vid Fredsdalsskolan deltagit i ett skrivarinitiativ som Österlen Lyser arrangerat tillsammans med Medborgarskolan. Under höstterminen har eleverna arbetat med noveller som alla skulle utspela sig på Österlen under allhelgonahelgen. I berättelserna skulle ljuset få en avgörande betydelse.

Österlen Lyser och Medborgarskolan har besökt de deltagande eleverna och haft enkla skrivövningar för att kanske kunna inspirera i deras skrivande.

Vi fick in sexton noveller som alla var fantastiska och unika på sitt sätt. Vi har nu valt att publicera dem här på hemsidan så att fler kan läsa och bli inspirerade att skriva.

Novellerna kommer också att ställas ut på biblioteket i Simrishamn. Se vår hemsida för mer information.

Under 2019 planerar Österlen Lyser och Medborgarskolan att arrangera skrivarverkstäder och även koppla på uttrycket att göra illustrationer till berättelser. Är ni eller någon ni känner intresserade av att delta så tag kontakt med Fredric Strömberg, fredric.stromberg@medborgarskolan.se

Vi vill också passa på att skicka ett stort tack till de elever och deras mentorer som deltog i vårt första skaparinitiativ.

Här publicerar vi årets bidrag: